Categorie | Huis&tuin&keuken

Tips als je gaat schilderen.

Gepost op 02 June 2009

Het schilderen van je woning kan een leuk klusje zijn. Toch hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat het direct vlekkeloos verloopt.

Schildertips

Maak muren schoon voor je begint met schilderen.
Zorg ervoor dat je muren en plafond stofvrij zijn voordat je begint met schilderen. Spinnenwebben en stofdeeltjes zien er lelijk uit in de verf.

Tape alles af voordat je begint te schilderen.
Zorg ervoor dat je de gedeeltes die je niet wilt schilderen, zoals bijvoorbeeld de deurstijlen en de vloer, aftaped of er een laag plastic over doet. Op deze manier heb je stukken minder geknoei en krijg je daarnaast ook nog eens mooi recht geschilderde lijnen.

Schilder van boven naar beneden.
Begin altijd boven aan de muur en werk dit af naar beneden. Daar is eigenlijk een simpele reden voor. Wanneer je een druppel morst kan je deze direct netjes uitstrijken daar verf anders naar beneden loopt. Schilderen is leuk, maar niet als je steeds alles over moet doen.

Zorg ervoor dat je tijdens het schilderen wegwerp kleding aan hebt.
Verf is nauwelijks uit je kleding te krijgen. Wanneer je ervoor zorgt dat je oude kleding aandoet is het niet erg wanneer erop geknoeid wordt. Je kunt ze na de schilderklus dan ook direct weggooien.

Gebruik een kwast en een roller.
Om de lastige hoeken en rechte lijnen te schilderen kan je het best een kwast gebruiken. Voor erg grote oppervlakten werk je het best met een roller. Dit gaat veel sneller en je muren en plafond worden op deze manier egaal geschilderd.

Gebruik voor het schilderen goede verf.
De goedkopere verfsoorten lijken aanlokkelijk, maar vaak genoeg zijn ze erg waterig en kunnen ze niet afgewassen worden. Wanneer je niet elk halfjaar je woning opnieuw wilt schilderen kan je nu beter kiezen voor een wat duurdere verfsoort. Je hebt ook verfsoorten met een soort plastic erin verwerkt waardoor ze gemakkelijk afwasbaar worden.

Van donker naar licht schilderen.
Wanneer je een muur van een donker kleur naar een lichte kleur wilt schilderen kan je beter eerst een primer gebruiken anders loop je de kans dat de donkere kleur nog steeds te zien is nadat je er de lichte kleur overheen hebt geschilderd.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.