Categorie | Huis&tuin&keuken

Tips om snijbloemen langer te houden

Gepost op 27 February 2010

flowersIedereen haalt wel eens een mooi boeket snijbloemen in huis. Of dit nu als cadeautje gegeven wordt of u ze zelf koopt, het is zonde wanneer u na een of twee dagen al bemerkt dat de snijbloemen het loodje hebben gelegd of gewoonweg niet open gaan. Om u te behoeden tegen deze teleurstelling hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waarmee ook u uw snijbloemen langer kunt houden.

• Wanneer u bloemen uit uw eigen tuin wilt verwerken in een boeket dient u deze in de ochtend al af te snijden. Zet ze dan een tijdje met de stengels in een emmer water op een koele plek voordat u ze in een vaas in uw woning zet.
• U moet erop letten dat de bloemen ook daadwerkelijk open kunnen gaan. De knoppen mogen dus niet nog helemaal dicht zitten wanneer u ze aankoopt. Zorg ervoor dat u de stengels schuin afsnijdt.
• Zorg dat u altijd de bijgeleverde voeding aan het water toevoegt. Hierin zitten suikers en andere voedingsmiddelen voor de bloemen. Hierdoor overleven ze langer en blijven ze ook langer mooi.
• Houdt uw boeket buiten de tocht en zet ze niet op een te warme plaats. Bloemen kunnen hier niet zo goed tegen en zullen sneller afsterven.
• Zorg dagelijks voor vers water zodat bacteriën geen kans krijgen uw boeket aan te vallen.
• Fruit scheidt ethyleengas uit. Hiervoor zijn bloemen zeer gevoelig. De gas is schadelijk voor ze. Zet dus nooit rijp fruit in de buurt van uw boeket.
• Houdt de vazen zeer goed schoon. Het liefst maakt u ze zelfs bacterie vrij door ze schoon te maken met een beetje bleekmiddel of afwasmiddel.
• U dient de vaas aan te passen aan uw boeket. Het best is de verhouding een derde vaas en twee derde aan bloemen. De blaadjes dient u schuin af te snijden. Bloemen en blaadjes mogen namelijk geen contact hebben met het water.
• Rozen kunnen slecht tegen de zon. Het is dus uit den boze om ze op de vensterbank te plaatsen waar de rozen in de volle zon zouden staan.

Wanneer u de bovenstaande tips allemaal in acht neemt zult u zien dat uw snijbloemen voortaan langer mooi blijven. Op deze manier kunt u veel langer genieten van de schoonheid van uw boeket bloemen.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.