Categorie | Huis&tuin&keuken

Tips voor natuurlijk en duurzaam schoonmaken

Gepost op 11 January 2010

cleaningSchoonmaken moeten we allemaal. Tegenwoordig wordt er steeds meer terug gegaan naar het natuurlijk en duurzaam  en ecologisch schoonmaken. Dit is beter voor de gezondheid en het milieu. Wanneer ook u natuurlijk en duurzaam wilt schoonmaken kunt u het best onderstaande tips in acht nemen.

Natuurlijk en duurzaam schoonmaken begint bij sorteren
Sorteren is erg belangrijk. Op deze manier kunnen plastic, glas en andere herbruikbare producten opnieuw verwerkt worden en zal er minder afval zijn. Dit is duurzaam en ook nog beter voor het milieu. Sorteer gemakkelijk in plastic bakken of kartonnen dozen wanneer het om papier gaat.

Natuurlijk en duurzaam schoonmaken, de doekjes
Doekjes om mee schoon te maken zijn er in zeer veel verschillende soorten. De goedkoopste oplossing is de microvezel doek. Deze doekjes gaan erg lang mee en zorgen voor minder afval. Ze kunnen gebruikt worden om af te stoffen en nat af te doen daar de doekjes droog en nat te gebruiken zijn.

Natuurlijk en duurzaam schoonmaken, je huis lekker laten ruiken
Door natuurlijke producten te gebruiken om je huis goed te laten ruiken kan je duur en chemisch schoonmaakmiddel vermijden. Zeg nu zelf, zou u duur chemisch schoonmaakmiddel kopen wanneer deze niet zo lekker zou ruiken?
Natuurlijk en duurzaam schoonmaken, de dosering in acht nemen.
Zorg ervoor dat u zichzelf houdt aan de dosering. Dit is erg belangrijk omdat er anders teveel chemisch schoonmaakmiddel weggegooid wordt. Dit is niet goed voor uw portemonnee maar ook niet voor het milieu. Houdt u dus aan de doseringen die aangegeven staan op de verpakking.

Natuurlijk en duurzaam schoonmaken, azijn en soda
Gebruik opnieuw azijn en soda om schoon te maken. Dit zit overigens nog steeds in de velen commerciële schoonmaakmiddelen omdat deze toch nog steeds het best werken. Daarnaast zijn ze duurzaam in gebruik en zijn het natuurlijke producten waardoor ze niet schadelijk zijn voor het milieu.

Natuurlijk en duurzaam schoonmaken, ventileren
Ventileren is erg belangrijk. De nieuwere woningen zijn vaak zo goed geïsoleerd dat er nog weinig frisse lucht binnen kan. Ventileer uw woning dus regelmatig om zo de chemische stoffen uit het schoonmaakmiddel te verdrijven.

Natuurlijk en duurzaam schoonmaken, biologische middelen
Biologisch schoonmaakmiddel is duurzaam in gebruik en gezonder voor het milieu. U kunt deze schoonmaakmiddelen herkennen aan hun eco logo of de vaak groene verpakkingen.
Chemische en agressieve middelen zijn zeer schadelijk voor het milieu, deze biologische middelen zijn even hygiënisch.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.