Categorie | Huis&tuin&keuken

Tips om te verhuizen

Gepost op 12 January 2010

movingVerhuizen kan ontzettend veel stress en werk met zich meebrengen. Zeker wanneer er nog veel gedaan moet worden in de nieuwe woning kan het een ellende zijn om alles tijdelijk en goed te kunnen regelen. Wij willen u, met onderstaande tips, helpen om ook uw verhuizing zoveel mogelijk vlekkeloos te laten verlopen.

Tips om te verhuizen: Drie maanden voor de echte verhuizing
Drie maanden voor de echte verhuizing is het al belangrijk een aantal dingen op orde te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verlof vragen tijdens de verhuizing. Dit kan je maar vast geregeld hebben. Zorg ook dat een eventuele omschakeling of verhuizing van telefoon en internet geregeld zijn.
Wanneer u naar een ander dorp of stad verhuist en u heeft kinderen kunt u beter nu al gaan kijken voor een goede school in de buurt. Dit is ook voor de kinderen prettig te weten. De verhuizing en het veranderen van school zal zo minder stress meebrengen voor hen.
Ook is het tijd om verhuis vervoer te regelen. Bussen en verhuiswagens zijn vaak al ver op voorhand besproken.

Tips om te verhuizen: Een maand voor de echte verhuizing
Het is tijd om de gasleverancier en de waterleverancier in te lichten. Zet nu het gas en het water stop op de datum van de echte verhuizing en vraag direct een levering aan op het nieuwe adres. Op deze manier hoeft u straks niet dubbel te betalen. Hetzelfde geldt voor elektriciteit.
Controleer ook zelf de meterstanden goed en schrijf deze op.
Het is nu ook zaak een verzekering aan te sluiten voor de nieuwe woning en de einddatum van de verzekering van de oude woning aan te geven aan uw verzekeringsagent.

Tips om te verhuizen: Twee weken voor de echte verhuizing
De gemeentedienst, uw arts en uw ziekenfonds moeten op de hoogte gebracht worden van uw verhuizing. Het kan zijn dat u zich al moet melden bij een andere arts wanneer u in een ander dorp of stad gaat wonen.
Begin vast alles te sorteren wat u niet mee wenst te nemen naar uw nieuwe woning. Zaken die u voorlopig niet meer nodig heeft kunt u vast inpakken in dozen. Dit kan maar klaar staan.
Zorg dat u goede afspraken heeft wat betreft de sleuteloverdracht en maak, indien mogelijk, alvast sleutels bij. Eventueel kunt u ook verhuiskaartjes maken en deze versturen naar familie en vrienden maar dit kan ook via e-mail gebeuren.

Tips om te verhuizen: Een week voor de echte verhuizing
Breng waardevolle papieren en voorwerpen vast naar een kluis of vraag of u dit bij familie kunt neerzetten zodat deze zeker niet kwijtraken of stuk kunnen gaan.
Was vast overtollige kleding en pak deze in. Ook gordijnen kunnen nu afgehaald en ingepakt worden.
Zorg dat de verzekeringen en aansluitingen zeker in orde zijn en controleer dit goed. Hier gebeuren soms nogal wat fouten mee.
Begin eventueel, wanneer u de sleutel al heeft, aan het schoonmaken in de nieuwe woning.

Tips om te verhuizen: Een dag voor de echte verhuizing
Zorg dat alle elektrische apparaten afgekoppeld zijn en klaar zijn om te vervoeren. De koelkast en vriezer hebben nu tijd te ontdooien tegen morgen.
Pak alle laatste spullen in maar laat wel iets over om uzelf morgen mee te kunnen behelpen. Denk hierbij aan toiletartikelen, bestek, wat borden.

Tips om te verhuizen: De dag van de verhuizing
Kijk alles nog eens goed na en neem de meterstanden op. Pak alle spullen in de verhuiswagen en verhuis alles.
Controleer de verlaten woning en maak deze schoon. Lever dan ook de sleutel in wanneer dit zo is afgesproken.
Zet alles uit, dus de gas, water en elektriciteit.

Tips om te verhuizen: De week na de verhuizing
Natuurlijk dient u alles op zijn plaats te zetten. Kijk na of er veel schade is en gooit kapotte spullen direct weg.
Meldt u aan in de gemeente en laat de adresgegevens wijzigen. Ook dient u nog contact op te nemen met uw nieuwe arts. Controleer ook of alle instanties op de hoogte zijn van uw nieuwe adres.
Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, maakt u kennis met uw nieuwe buren en omwonenden.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.