Categorie | Huis&tuin&keuken

Hoe laat ik een kamer aangenaam geuren

Gepost op 09 January 2010

potpGeuren in huis kunnen soms nogal overheersend zijn. Denk dan aan kookgeuren, geuren door huisdieren of door het roken. Voor de laatste zijn speciale anti tabak geuren verkrijgbaar zoals Eucalyptus en Munt. Ook kunt u uw kamer heerlijk laten geuren en direct muggen verjaren. Denk dan aan Citronella of Lavendel. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw kamer aangenaam te laten geuren. Dit kan door een luchtje te kiezen die u zelf als prettig ervaart maar ook door te kiezen voor geuren die uw gemoed kunnen beïnvloeden. Dit heet overigens aromatherapie en wordt vaak gebruikt in kamers.
Om u een idee te geven van de verschillende mogelijkheden om uw kamer aangenaam te laten geuren hebben wij een aantal voorbeelden voor u op een rijtje gezet.

Uw kamer aangenaam geuren met Potpourri
Potpourri bestaat uit bloemen, planten, bladeren, kruiden en fixeermiddel en geeft een geurige melange voor in uw woning. Het mengsel is altijd droog en omdat deze geur daardoor niet lang zal houden wordt er vaak gebruikt gemaakt van etherische oliën. Potpourri wordt voornamelijk gebruikt in de hal, de badkamer, de slaapkamer en de keuken. Deze ruimtes zijn over het algemeen niet zo groot en daarom zal potpourri deze ruimtes prima aangenaam kunnen laten geuren.
Er is een ontzettend groots aanbod aan Potpourri en naast een heerlijke geur is het ook nog eens aangenaam decoratief.

Uw kamer aangenaam geuren met Wierook
Wierook heeft nogal de naam om sterk te geuren en een damp in uw kamer te verspreiden. Wanneer u de juiste wierook gebruikt, dus zonder chemische stoffen, is niets minder waar. Wierook is licht geurig en slaat niet neer. Wierook zorgt niet alleen voor een aangename geur in uw kamer maar heeft ook een helende, zuiverende en beschermende werking.
Wierook werd vroeger gebruikt vanwege de geurverdrijvende werking. Een kerk vol pelgrims kon een vervelende geur geven en ook de offers van dieren, daarvoor werd wierook in eerste instantie gebruikt. Tegenwoordig worden er nog steeds in bepaalde Godsdiensten gebruik gemaakt van wierook.
Wierook is verkrijgbaar in zeer veel verschillende geuren. De geur van wierook laat uw kamer aangenaam geuren en is, wanneer u de natuurlijke variant verkiest, niet schadelijk voor de gezondheid. Wierook dient overigens te smeulen en niet te branden!

Uw kamer aangenaam geuren dankzij de stofzuiger
Ook met behulp van uw stofzuiger kunt u ervoor zorgen dat uw kamer aangenaam gaat geuren. Er zijn verschillende klant-en-klare stofzuigerparfums verkrijgbaar. Ze zijn er in staafjes, zakjes en poeders. U dient ze enkel, bij het vervangen van uw stofzuigerzak, op te zuigen en elke zuigbeurt zal de geur verspreidt worden door uw kamer.
U kunt uw kamer ook aangenaam laten geuren dankzij de stofzuiger door zelf creatief te zijn. U kunt waspoeder opzuigen, wat druppels parfum op de filter doen of geurstoffen op watten toevoegen en deze opzuigen. Zo creëert u een zeer persoonlijke toets aan de geur.

Uw kamer aangenaam geuren op overige manieren
Er zijn nog een aantal manieren waarop u uw kamer aangenaam kunt laten geuren. Denk dan bijvoorbeeld aan de speciale geurstekkers of geurkaarsen. Deze zullen ook een aangename geur verspreiden door uw kamer naar keuze.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.