Categorie | Huis&tuin&keuken

10 tuintips voor de maand April

Gepost op 12 April 2008

tips voor in de tuin

De lente is is nu goed begonnen en bij veel mensen komt er dan een oergevoel naar boven dat er in de tuin gewerkt moet gaan worden. En waarom ook niet, het geeft ontspanningen je bent lekker in de buitenlucht bezig…

Maar wat moet er eigenlijk gebeuren in de maand april? Vandaag 10 tips mbt welke tuinwerkzaamheden er beslist uitgevoer moeten worden wil je je tuin deze zomer een beetje goed uit willen laten zien!

1: Is het boven de 10 graden? Dan is nu het moment om gras in de gaan zaaien indien dit nodig is. Let er op dat als je gazon in de schaduw ligt je dan speciaal schadiw-gazonzaad neemt. Bewerk de border met compost, mest en vochtige turf.

2: Heb je wintergroene struiken, coniferen of hagen in de tuin? Deze mogen dan nu verplant worden.

3: Rozen in de tuin? Verwijder dan zsm de wilde takken (waterloten) van je rozenstruiken

4: Je kunt tot ongeveer half april hagen zoals de haagbeuk en de liguster planten. Vergeet daarbij niet om bomen en hagen die je net pas geplant hebt bij warm weer extra water te geven.

5: Mesten van overige beplanting. Het voorjaar is bij uitstek de tijd om te bemesten, dit omdat de planten weer gaan groeien en op deze manier de voedingstoffen optimaal door de beplanting wordt opgenomen. Strooi bij regenachtig weer mest langs hagen, bij bomen en rozen. Vergeet zeker ook de planten in potten en bakken niet.

6: Vanaf deze maan dkunnen de zomerbollen in de volle grond worden gezet.

7: Grasmaaien; vanaf deze maand kan het gras kan nu wekelijks gemaaid worden.

8: Snoeien: Maart en april zijn, als het niet vriest, de snoeimaanden voor zeer veel planten. Dit geld voor zowel vaste planten als heesters. Ook rozen nmogen gesnoeid worden. Kijk voor wat je allemaal kunt snoeien en hoe je dit moet doen eens op deze snoeikalender.

9: Vanaf eind april kun je de waterplanten in de vijver zetten.

10: De sterke kuipplanten mogen eind april ook al naar buiten. Dit mag eventueel ook wat eerder als het maar niet vriest. Zet alle kuipplanten die weer naar buiten gaan eerst minimaal een week in de schaduw. Voorkom verbranding door de zon.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.