Categorie | Gezondheid

Wat kun je doen tegen Voetschimmel?

Gepost op 13 June 2008

voetschimmelVoetschimmel is een erg vervelende aandoening. De meest voorkomende klachten bestaan uit blaasjes, velletjes, of kloofjes op de voet.

Je huid gaat erg jeuken en het kan allemaal behoorlijk pijnlijk zijn. Voetschimmel kan op je voet zitten maar ook tussen je tenen en dan met name tussen de tenen vier en vijf.

Moet je naar de dokter met Voetschimmel?

Voetschimmel kan normaalgesproken geen kwaad. Maar als je huid rond de schimmelplek rood, warm of pijnlijk wordt is het verstandig om naar de dokter te gaan.

Wat kun je zelf doen tegen Voetschimmel?

Was je voeten het liefst zonder zeep. Het is belangrijk je voeten goed af te drogen, vooral tussen je tenen. Trek dagelijks schone, het liefst katoenen sokken aan. Draag schoenen die goed ventileren, of open schoenen.

Als je veel sportschoenen draagt laat deze dan goed drogen. Draag plastic slippers in zwembaden en openbare ruimtes. Jodium helpt goed tegen schimmels en jeuk. Gebruik jodium waar 10% povidonjood in zit. Als dit ook niet goed helpt, koop dan een anti schimmel crème. Deze crème is zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.