Categorie | Gezondheid

Welk voedsel is te vermijden als je borstvoeding geeft?

Gepost op 03 February 2010

breastfeedBorstvoeding is de beste start voor uw baby. Dit is een algemeen gegeven. Toch zijn er ook bij het geven van borstvoeding een aantal punten waar rekening mee gehouden dient te worden. Zo moet u in ieder geval gezond en gevarieerd blijven eten en meer dan voldoende blijven drinken. Ook zijn er bepaalde voedingsmiddelen die u beter niet kunt nemen tijdens de periode van borstvoeding.
Om u een idee te geven en verder te helpen bij deze belangrijke periode hebben wij wat uitleg voor u met het voedsel dat u beter kunt vermijden als u borstvoeding geeft.

Voedsel wat u dient te vermijden wanneer u borstvoeding geeft?

Er is maar een onderzoek gedaan dat de oorzaak van krampjes bij uw baby wijt aan bepaalde voedingsmiddelen dat u nuttigt tijdens de periode van borstvoeding. Het gaat dan om koolsoorten, scherpe kruiden, sinaasappelsap, uien en chocolade. Omdat dit maar een onderzoek betreft is het niet nodig om dit voedsel te laten staan wanneer u borstvoeding geeft. Toch kan het een oorzaak van krampjes zijn dus het is zeker raadzaam om hier op te letten en eventueel deze voedingsmiddelen te minderen.

Koffie, cola en alcohol dienen beter wel vermeden te worden. De cafeïne en alcohol komen namelijk wel in de moedermelk en kunnen de baby zeer onrustig maken. Alcohol dient volledig vermeden te worden. Koffie en cola kunnen mits met mate gedronken worden.

Medicamenten komen bijna altijd in de moedermelk terecht. Het is dus zaak hier zeker voorzichtig mee te zijn en het liefst te mijden tijdens het geven van borstvoeding. U kunt enkele medicijnen wel nemen maar dan het liefst onder toezicht van uw arts. Dit is erg belangrijk voor de gezondheid voor uw baby. Wanneer u wel medicijnen dient te nemen en de nadelen groter zijn dan de voordelen dan kan het zijn dat u tijdelijk moet kolven en de moedermelk weg dient te gooien. Na het gebruik van de medicijnen kunt u de borstvoeding dan weer oppakken.

Kruiden die u normaal in de keuken gebruikt zijn geen enkel probleem om te nuttigen tijdens de periode van borstvoeding. Echter dient u liever kruidenpreparaten te mijden. Deze kunnen overgaan in de moedermelk en schadelijke stoffen bevatten. Haal liever de kruiden en smaken uit de normale kruiden en andere voeding.

Soms kan het zijn dat uw kindje allergisch is voor bepaalde voedingsmiddelen. Nadat de arts dit heeft kunnen onderzoeken en het bewezen is verklaard kan het zijn dat u bepaalde voeding dient te mijden om een allergische reactie van uw baby zo veel mogelijk te voorkomen.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.