Categorie | Gezondheid

Tips om vermoeidheid tegen te gaan

Gepost op 08 January 2010

vermIedereen kent het wel. Even wordt alles te veel. Het drukke leven zorgt ervoor dat u volledig uitgeput raakt. U denkt nooit over uw vermoeidheid heen te kunnen raken maar niets is minder waar. Met de volgende tips zult u uzelf snel weer fit voelen.

Neem, bij vermoeidheid, veel vitamines
Vitamine E en B zorgen voor een goed werkend zenuwstelsel. Natuurlijk heeft u daar veel behoefte aan. Om vermoeidheid tegen te gaan dient u dan zeker ook voedingsmiddelen te gebruiken die rijk zijn aan deze vitaminen. Eet daarom veel vis, gebruik zonnebloem olie en eet voldoende granen om deze vitaminen aan te vullen.
Dan zijn vitamine C natuurlijk ook zeer belangrijk. Het best neemt u hiervoor ruime porties groenten en fruit. Kies vooral Kiwi’s, paprika, sinaasappels en bloemkool.
Ook eitwitrijke producten die daarnaast ook nog eens rijk zijn aan ijzer kunnen vermoeidheid tegen gaan. Denk hierbij dan aan gevogelte, bloedworst, rosbief en varkensvlees.
Magnesium bestrijdt gedeeltelijk de vermoeidheid en ook stress. Producten die vol zitten aan magnesium zijn chocolade, peulvruchten en oliehoudende vruchten. Drink liever geen alcohol. Dit kan de vermoeidheid erger maken.

Drink, bij vermoeidheid, gezond
Alcohol drinken voor het slapen kan het inslapen bevorderen maar zorgt er wel voor dat u tijdens de nacht gemakkelijk weer wakker wordt. Of dit in uw voordeel werkt is dus af te vragen.
Overdag kan koffie helpen om u fitter te voelen maar zorgt er wel weer voor dat u slechter slaapt. Zorg er dus voor dat u na 17.00 uur geen koffie meer drinkt.
Hetzelfde geldt voor frisdranken. Om uw lichaam echt te helpen vermoeidheid tegen te gaan kunt u het best kiezen voor water of een kruidenthee.

Vermoeidheid tegen gaan door meer te bewegen
Dit is waarschijnlijk niet iets waarop u zit te springen wanneer u vermoeid bent, maar sporten helpt het lichaam fitter te worden. Het legt dan meer tonus aan. Vooral in de winter is dit lager vanwege het weinige daglicht. Dwing uzelf dan ook regelmatig te sporten of desnoods flink te gaan wandelen en u zult zien dat de vermoeidheid minder wordt.

Vermoeidheid tegen gaan door een goed slaapritme
Probeer slaapstoornissen te vermijden. Om dit te doen kunt u het best iedere dag op hetzelfde tijdstip opstaan en ook op hetzelfde tijdstip gaan slapen. Probeer tijdens de avond te ontspannen, drink kruidenthee en zorg voor lichte maaltijden.
Ook dient de slaapkamer niet te warm te zijn. Eventueel kunt u tijdens de middag een kleine siƫsta houden.

Wanneer vermoeidheid niet tegen te gaan is
Als bovenstaande tips niet blijken te werken kunt u het best een afspraak maken met uw arts. Het kan namelijk ook een lichamelijke oorzaak hebben.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.