Categorie | Gezondheid

Test je gezondheid met 8 online testen

Gepost op 27 May 2008

gezondheid

Wil je weten of je een gezonde leefstijl hebt? Of genoeg beweegt, of je gezond eet en of je geen over- of ondergewicht hebt? Vandaag 8 testen die dit voor je nagaan!

 

 

Gezondheidscheck hartstichting

Op de website van de Hartstichting vind je de gezondheidscheck, waarmee je kunt testen of je huidige leefstijl een verhoogd risico op hart- en vaatzieketen geeft. Alles aspecten van je leefstijl worden bekeken, zowel je voedings- als je beweegpatroon.
Website: Gezondlevencheck.nl

 

Caloriechecker

Het voedingscentrum heeft een caloriechecker die precies nagaat hoeveel calorieen je eet. Kies voor Check de calorieen per product om te koijken hoeveel calorieen er bijvoorbeeld in een kopje koffie zitten. Kies Hoeveel calorieen eet ik per dag? om alles wat je per dag gegeten en gedronken hebt bij elkaar op te tellen.
Website: Caloriechecker.nl

 

Sportkiezer

Ziu je eigenlijk meer willen sporten, maar weet je niet zo goed welke sport je nu eigenlijk leuk vindt? Met de test van VGZ kun je zien welke sport het beste bij je past.
Website: Gezondvgz.nl

 

Hou van je hart

Via de website van Becel kun je de leeftijd van je hart testen. Een gezonde leefstijl houd je hart jong. Daarnaast biedt Becel allemaal kleine testjes op het gebied van gezondheid, zoals roken, stress, voeding, BMI, en Omega 3 en 6.
Website: Houvanjehart.nl

 

Psychische check-up

Zit je niet echt lekker in je vel of be je veel aan het piekeren. De check-up van Interapy helpt je inzicht te krijgen in je klachten. Je kan je klachten over een periode van twee weken te lijf gaan. Allereerst worden je klachten via 3 korte vragenlijsten in beeld gebracht. Daarna ga je aan de gang met schrijfopdrachten. Hierbij krijg je advies van een persoonlijke behandelaar. Deze test is dus tegelijkertijd ook een behandeling. Website: Interapy.nl

 

Diabetes risico test

Dit is een test voor mensen vanaf 45 jaar en ouder, om te controleren of je een verhoogd risico hebt op diabetes. De test meet je risico op het al hebben van diabetes, of op het ontwikkelen van diabetes binnen nu en 5 jaar.
Website: Kijkopdiabetes.nl

 

Stoppen met roken

Wil je echt graag stoppen met roken of ben je eigenlijk helemaal niet gemotiveerd om te stoppen? Met de stop-met-roken-motivatietest ontdek je of je stoppoging kans van slagen heeft.
Website: Hulpbijstoppenmetroken.nl

 

Drinktest

Drink je regelmatig alcohol en wil je weten of je drinkgedrag een risico is voor je gezondheid? Test het met de Drinktest van het NIGZ.
Website: Drinktest.nl

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.