Categorie | Eten & drinken

De tien duurste restaurants van de wereld.

Gepost op 10 September 2009

Eten in een restaurant is een fijne aangelegenheid, maar wil je eens helemaal los gaan en heb je wat te besteden dan volgen hier de meest dure restaurants van de wereld.

1. Ithaa, Maldiven.
`s Werelds eerste onderwater restaurant heet Ithaa. Je kan hier maar liefst vijf meter onder de zeespiegel genieten van de meest heerlijke gerechten. Het restaurant telt veertien tafels en men zit in een ongelooflijke tunnel omringd door scholen vissen, koraal en zelfs haaien. Het eten wordt gebracht via een wenteltrap. De opbouw van dit restaurant kostte maar liefst 5 miljoen dollar!
2. Masa, New York.
Dit is een geweldig restaurant die ingericht is als tempel en zitplaatsen biedt aan 26 personen. De gasten worden begroet door Chef Masa Takayama zelf. Dan begint hij aan seizoens gebonden maar zeer speciale en dure gerechten. Een maaltijd kost per persoon tussen de 480 en 680 dollar. Een fles wijn erbij? Deze kost minimaal 480 dollar de fles maar is dan wel 10 jaar gerijpt.
3. Alain Ducasse Au Plaza Athene, Parijs.
Glitter en Glamour, zo kan dit restaurant het best omschreven worden. De zaal wordt gedomineerd door een kroonluchter met 10.000 kristallen in de vorm van een druppel. Dit vlaggenschip is van super Chef kok Alain Ducasse en bezit de meeste Michelin sterren. Klassieke gerechten zijn bijvoorbeeld: Kaviaar en duif. Daarnaast heeft hij de keus uit 35000 wijnen.
4. Aragawa, Tokyo.
Het bescheiden steakhouse Aragawa houdt van de ingetogen stijl. Althans als het om de inrichting gaat. Verwen jezelf met Kobe beef. Dit is vlees afkomstig van runderen door henzelf gevoed en het is het meest zachte vlees te krijgen. Het smelt letterlijk in de mond. Een maaltijd kost dan ook 480 dollar per persoon.
5. Solo per due, Italië.
Dit is `s werelds kleinste restaurant ingericht voor twee personen. Hoezo romantisch? Je kunt het 19 eeuwse gebouw bereiken via een oprijlaan die verlicht wordt door kaarslicht. In de zomer worden de gasten geserveerd in de tuin in de winter bij een gezellige houtkachel. Er worden heerlijke seizoensgebonden Italiaanse gerechten geserveerd. Is dit niet spectaculair genoeg? Dan kan je er ook nog vuurwerk bij vragen. De kosten per persoon zijn 426 dollar.
6. Eagle Ski Club, Zwitserland.
Om te kunnen dineren op de duurste plaats van de wereld moet je 50.000 dollar lidmaatschap betalen en daarnaast in een privé skilift durven stappen. Er is een wachtlijst van drie jaar en er zijn strenge screenings. Maar, wanneer je eenmaal lid bent heb je ook wat en kan je op de top van de berg genieten van de lekkerste maaltijden.
7. Frans Wasserij, Californië.
Om hier te kunnen eten moet je minimaal twee maanden van tevoren reserveren. Thomas Keller is de eigenaar en een van de beste chef koks ter wereld. Hij heeft maar liefst 300 leveranciers om enkel met de beste ingrediënten te kunnen werken. Een standaard proeverij kost 180 dollar per persoon.

8. El Bulli, Spanje.
Dit restaurant ligt hoog boven een baai en is slechts zes maanden per jaar geopend. De chef kok is namelijk gedurende winter te vinden in zijn laberatorium waar hij nieuwe smaken ontwikkelt. Elke tafel krijgt een andere maaltijd voorgeschoteld. Je moet wel lang wachten want het restaurant krijgt jaarlijks 500,000 aanvragen en biedt maar plaats aan 8000 personen. Een menu kost per persoon 426 dollar.
9. Sketch, Londen.
Dit is een fantastisch en surrealistisch restaurant. Het ligt in een bibliotheek en is een van de duurste restaurants. De Franse Meester Pierre Gagnaire heeft dit bedacht. Een beginners menu kost per persoon 300 dollar.
10. Il Teatro, Macau.
Dit restaurant doen zijn naam eer aan. Met geweldig houtsnijwerk en kroonluchters is het net een echt luxe theater. De Zuid-Italiaanse gerechten worden bereid in een open keuken, er zijn ramen tot aan het plafond en uitzicht op het meer. Daarnaast is er elke 15 minuten een spetterende vuurwerkshow.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.