Categorie | Eten & drinken

De 10 duurste/gekste bereidingen

Gepost op 27 September 2009

Wanneer je de boodschappen en het vlees nu al duur vindt dan moet je de volgende gerechten maar eens bekijken. Dit zijn de meest dure gerechten en bereidingen over de wereld.

caviar1. De duurste hamburger
De dubbele truffle hamburger van DB Bistro Moderne in Manhattan is pas een echte kanjer. De hamburger is gemaakt uit 85 gram ribvlees in combinatie met truffels en gevuld met ganzenlever. Daarbij komt nog 200 gram entrecote een maanzaadbroodje en Parmezaanse kaas. Deze hamburger kost u maar liefst 99 dollar!

2. Het duurste brood
In 1994 zag Diane Duyser uit Florida dat haar tosti een afbeelding bevatte van de Maagd Maria. Ze bewaarde deze tosti maar liefst tien jaar en raar maar waar beschimmelde het nooit. Daarna verkocht ze deze tosti aan een Canadees Casino voor een bedrag van 28000 dollar. Dit was in 2004.

3. Duurste Sunday Ijs
Wanneer je eens een echt luxe ijsje wilt eten dan moet je deze zeker eens proberen. Gemaakt van Tibetaans vanille ijs en bedekt met 23- karaats eetbaar bladgoud en besprenkeld met Amedie Porcelana, de duurste chocolade ter wereld. Daarnaast zijn er ook nog truffels en dessert kaviaar aan toegevoegd. De prijs voor deze ijs is 1000 dollar!

4. De duurste pizza
De Amerikanen houden van pizza dat is algemeen bekend, maar dat je een pizza kunt kopen voor 1000 dollar is misschien wat vreemd. Een partje kost overigens 125 dollar. Wat is er nu zo speciaal aan deze pizza? Bestellen moet je sowieso 24 uur van tevoren daar de pizza belegd wordt met zes verschillende soorten kaviaar. Deze moet speciaal besteld worden. Daarnaast wordt de pizza ook gevuld met crème fraîche en kreeft.

5. De duurste chocolade
Een doos hele speciale pralines is te koop bij Knipschildt chocoladewinkel. Een doosje van een pond kost maar liefst 2600 dollar! Deze man verkoopt ook nog een speciale donkere chocolade truffel waar een Franse zwarte truffel in zit voor een bedrag van 250 dollar. Ze zijn echter enkel beschikbaar op order.

6. De duurste sandwich
De duurste sandwich die je kan kopen is gevuld met Iberco ham (30 maanden gedroogd en gezouten), kwarteleitjes, witte truffels, semi-gedroogde Italiaanse tomaten en 24 uur gefermenteerd zuurdesembrood. Het broodje weegt iets meer dan een pond en is uitgevonden door de Engelse Chef James Parkinson. Het kost maar 197 dollar.
7. De duurste omelet
Dat een omelet op zijn tijd eens lekker kan zijn weten we wel. Maar dat je er 1000 dollar voor zult uitgeven is iets minder voorspelbaar. De omelet bevat ingekapseld een kreeft en een beetje kaviaar. De maker hiervan is Emillio Castillo.
8. De duurste kruiden
Het duurste kruid van de wereld is Saffraan. De kruid werd vroeger ook gebruikt in geneesmiddelen en als kleurstof. Het is zo duur omdat alle Saffraan met de hand geoogst moet worden. Er zijn maar liefst 75000 draadjes nodig om 1 pond van dit kruid te maken. De prijs voor dit kruid is dan ook 2700 dollar per pond.

9. De duurste cake
Wie wil dit nu niet voor haar verjaardag? Een fruit cake bezet met maar liefst 223 kleine diamanten. Deze cake was in 2005 te koop voor 1,6 miljoen dollar en gemaakt door een banketbakker uit Tokio. Het kostte hem zes maanden deze te ontwerpen. De cake was eetbaar, maar natuurlijk moesten eerst de diamanten verwijderd worden.

10. De duurste engelse pie
De duurste Pie ooit gemaakt kost maar liefst 15900 dollar. Hij is zo duur omdat er de duurste champignons aan toegevoegd zijn. Daarnaast Wagyu rundvlees en twee flessen Chateau Mouton Rothschild uit 1982. Als extra is hij ook nog eens bezet met zwarte truffels en bladgoud.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.