Categorie | Eten & drinken

Hoe een taart of cake versieren

Gepost op 30 December 2009

pieWanneer iemand in het gezin jarig is of er is een andere feestelijke aangelegenheid is het zeker zo leuk om zelf een taart of cake te bakken. Natuurlijk is het maken van de taart op zich nog niet zo een probleem. Overal zijn lekkere recepten te vinden om deze creatie te maken. Maar een kale taart of cake is toch iets anders dan een zeer feestelijke versierde. Daarom hebben wij hieronder een aantal leuke tips verzameld waarmee ook u een geweldig versierde taart of cake kunt maken.

Uw taart of cake vullen.
Allereerst wordt een taart of cake al meteen specialer wanneer u deze vult. Dit kan met botercreme, met slagroom, fruit of misschien liever jam. U kunt eigenlijk alles gebruiken om uw taart of cake mee te vullen. Zorg er echter voor dat het niet te nat wordt. Hierdoor kan uw taart inzakken of nattig gaan smaken.

Uw taart of cake glazuren.
Het glazuren van een taart of cake is eigenlijk heel eenvoudig wanneer u de juiste producten gebruikt. U kunt ervoor kiezen om glazuur zelf te maken, maar u kunt glazuur ook kant en klaar kopen. Glazuur wordt meestal gemaakt op basis van poedersuiker en boter. Met dit mengsel smeert u eenvoudig de taart of cake in waardoor deze er al direct versiert uitziet.
Glazuur kunt u ook zeer eenvoudig zelf maken van chocolade. Smelt de chocolade in een pannetje en doe hier een beetje boter of melk bij zodat het stroperig wordt. Dan smeert u de taart of cake in en laat u de glazuur afkoelen.
Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uw taart of cake te overlappen met marsepein.

Uw taart of cake versieren.
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om uw taart of cake te versieren. In de meeste kookwinkels of bij de Boerenbond kunt u ontzettend leuke decoratie artikelen kopen. Dit kunnen al figuurtjes van suiker zijn, maar ook plastic figuurtjes.
Met marsepein of fondant kunt u zelf hele leuke figuurtjes maken en met wat suikerwater op uw taart of cake vastzetten.
Een snoeptaart of cake doet het ook altijd goed bij de kinderen. U kunt dit gemakkelijk realiseren door met verschillende soorten snoep de taart of cake te versieren.
Natuurlijk is het ook heel mooi wanneer u gekleurde hagelslag of andere kleine strooisels gebruikt om uw taart of cake te versieren. In principe dient u enkel wat creatief te zijn en u kunt op een zeer eenvoudige wijze een geweldig versierde taart of cake maken.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.