Categorie | Eten & drinken

Kindvriendelijke restaurants

Gepost op 27 December 2009

kidsNatuurlijk wilt ook u eens gezellig met uw gezin uit eten. Toch kan het in sommige restaurants een probleem zijn om uw kinderen mee te nemen. Ze zijn te chique, hebben geen goede kindermenu`s of de kinderen vervelen zich al snel. Daarom hebben wij voor u een aantal zeer kindvriendelijke restaurants op een rijtje gezet zodat u samen, ongestoord, kunt genieten van een heerlijk avondje uit.

Kindvriendelijke restaurants in Groningen.

Weddewaard
Schoolstraat 19
9541 CE Vlaghtwedde.
www.weddewaard.nl

Weddewaard is een zeer gezellig restaurant waar uw kinderen zeer zeker welkom zijn. Op de kaart vindt u verschillende kindermenu’s maar u kunt ook gerechten voor volwassenen in kinderportie bestellen.
Er hangt een zeer gezellige sfeer en er is een speciale lees-en speelhoek voor de kinderen ingericht. De bediening is vriendelijk en houdt ook rekening met hun jonge gasten. Dit kindvriendelijke restaurant heeft ook hele leuke kinderijsjes met een sterretje erop en elk kind krijgt een cadeautje mee naar huis.

Kindvriendelijk restaurant in Friesland.

Onder de Linde
Marktstraat 30
8001 CV Sneek
www.restaurantonderdelinde.nl

Restaurant Onder de Linde is helaas niet al te gezellig ingericht. Wel is er veel aandacht besteedt aan de kinderen.
De kinderen kunnen een kindermenu krijgen en krijgen deze geserveerd op een placemat. Hier krijgen ze potloodjes bij waardoor ze zichzelf bezig kunnen houden. Deze kleurplaat kunnen ze weer inleveren voor een wedstrijd.
Er is een aparte kinderkaart voorzien en ze krijgen, bij een kabouterijsje, een leuk cadeautje mee naar huis. Dit is echt een kindvriendelijk restaurant echter heeft het iets weg van een wegrestaurant.

Kindvriendelijk restaurant Drenthe.

De Gulle Gans
Markt 18
9401 GT Assen
www.gullegans.milly.nl

De Gulle Gans is een zeer gezellig restaurant met goede bediening en heerlijke gerechten. Helaas is er geen speciale kinderkaart aanwezig echter kunnen alle gerechten op de kaart voor volwassenen in kinderportie besteld worden. Er hangt een gezellige en ongedwongen sfeer.
De presentatie van de kindergerechten wordt erg leuk gedaan. De kinderen genieten ervan. Soms krijgen ze een cadeautje mee maar zeker altijd wat snoepjes.
De Gulle Gans is een zeer kindvriendelijk restaurant met betrokken personeel.

Kindvriendelijk restaurant Overijssel.

Hans & Grietje
Brink 76
7411 BW Deventer
www.hansengrietjedeventer.nl

Hans en Grietje klinkt als een restaurant speciaal voor kinderen maar dit is het niet. Het restaurant is niet ingericht voor kinderen en er zijn ook niet echt voorzieningen voor echter zijn ze zeer zeker welkom.
Kinderen kunnen wel buiten gaan spelen en er is een mogelijkheid alle gerechten in kinderporties te bestellen. Het personeel is zeer attent en kinderen mogen steeds van het saladebuffet eten.
Een kindvriendelijk restaurant waarvan de naam laat vermoeden dat het speciaal voor kinderen is gemaakt, dit is echter niet het geval.

Kindvriendelijk restaurant Gelderland.

Bij Kobus
Kilderseweg 18
7038 EH Zeddam.
Www.bijkobus.nl

Bij Kobus is een gezellig en groot Grand Café. Gezinnen met kinderen vinden hun eigen ruimte in het buin café gedeelte. Helaas is er weinig aandacht voor de kinderen door de bediening echter is deze wel zeer snel.
Er is een speciale kaart voor de kinderen en deze hebben een ruime keuze. Wanneer de juiste keus er niet bijzit kunnen de kinderen ook kleinere porties van de volwassen kaart nemen.
Bij Kobus geeft uw kinderen een placemat met puzzeltjes en er is een klein speeltuintje buiten. Bij een ijsje krijgen de kinderen een leuk cadeautje mee naar huis.
Dit is een zeer kindvriendelijk restaurant met zeer lekker eten.

Kindvriendelijk restaurant Flevoland.

Schokkerhaven.
Schokkerhaven 1
8308 PX Nagele
www.restaurantschokkerhaven.nl

Dit kindvriendelijke restaurant is erg gezellig voor gezinnen. Er is helaas geen kinderkaart maar kinderen kunnen wel kleinere porties van de volwassenen kaart kiezen.
Wanneer men ernaar vraagt kan men een kleurplaat en potloden krijgen voor de kinderen bezig te kunnen houden tijdens het wachten.
Er zijn helaas geen kindervoorgerechten dus eigenlijk dient u direct aan het hoofdgerecht te beginnen.
Kinderen mogen wel zelf een ijsje gaan maken. Het is een kindvriendelijk en gezellig restaurant met lekker eten.

Kindvriendelijk restaurant Utrecht.

Dims
Heideweg 2A
3829 MN Amesfoort
www.eetcafedims.nl

Dit is een leuk ingericht en kindvriendelijk restaurant waar veel aandacht aan is besteedt. Er is veel aandacht voor de kinderen en men kan ook buiten eten. Er is een grote speelhoek voorzien.
Kinderen krijgen hun eigen kaart maar kunnen ook van de volwassenen kaart kiezen. Na het ijsje mogen ze de ijsbeker houden als cadeautje.
Er wordt zeer veel aandacht besteed aan de kindermenu’s en vooral ook aan de groenten. Zeker de moeite waard.

Kindvriendelijke restaurants Zuid Holland.

De Dikke Mik
Kastanjelaan 1
2171 GJ Sassenheim
www.dedikkemik.nl

Een erg lekker en gezellig restaurant waar kinderen zeer zeker welkom zijn. Er zijn geen speciale menu’s voor de kinderen maar ze kunnen van de volwassen kaart bestellen. Ondanks dat er geen voorzieningen zijn voor de kinderen is het toch een geslaagd kindvriendelijk restaurant.

Kindvriendelijk restaurant Noord Brabant.

Bon Couer
Molenstraat 23
5211 DR Den Bosch
www.restaurantboncouer.nl

Een gezellig restaurant met live muziek. Ondanks dat het erg gemoedelijk is ingericht is er weinig te zien voor de kinderen. Wel kunnen kinderen van de volwassenen kaart bestellen.

Kindvriendelijk restaurant Limburg.

L’Union.
Markt 21
6041 EL Roermond
www.restaurantlunion.nl

Dit is een kindvriendelijk restaurant waar alles goed geregeld is. Er is een grote mand met speelgoed voor de kinderen aanwezig.
Kinderen hebben veel keuze in de gerechten en het eten is zeer goed verzorgd.
Er hangt een huiselijke en toch sjieke sfeer in dit restaurant. De kinderen krijgen, na afloop, een ijsbeker mee naar huis. Vooral het kinderijsje valt goed in de smaak. Dit is zeker een leuk kindvriendelijk restaurant.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

7 Commentaren op deze post

 1. jacqueline zegt:

  Tip Hotel en Restaurant Lubbelinkhof in Odoorn, binnen een speelhoek en lekker eten voor de kinderen een aparte kinderkaart waar ook gewone “gezonde” dingen op staan, extra een plaid op de stoel die zo in de was kan dus als ouders lekker rustig eten, kinderen kunnen spelen, worden vermaakt met kleine kadootjes en indien je op het terras wil eten kunnen ze lekker rennen in de tuin.
  Kortom een kwaliteitsrestaurant waar iedereen het prima naar de zin heeft !

 2. Maaike zegt:

  Wij komen regelmatig bij (kinder)restaurant Mölke in Rijssen.
  Ligt op een vakantiepark. Eten is er erg lekker. Aparte kinderkaart met diverse kindermenu’s en kinderpannenkoeken. Erg leuk is dat de kinderen het kinderbordje mogen meenemen naar huis. Mijn kinderen hebben al een hele collectie in de kast staan. Ze wisselen regelmatig van kaart. Kinderen vermaken zich prima in de binnenspeeltuin of op de airtrampoline. Ze hebben er ook een leuke rondvaartboot en in de vakanties een meeleeftheatershow…zeker een aanrader dus!

 3. nancy zegt:

  Yankee Doodle,

  Geweldige kindvriendelijk restaurant, erg leuk met kleine kinderen. Kinderen kunnen worden geschminkt, ze kunnen er knutselen, er is een bios voor de kleintjes en ze kunnen er zelfs gamen…

  Waar heb je verder in het land zulke restaurant?? wie kan me helpen…?

 4. nancy zegt:

  En je kunt er heerlijk eten, er is een lopend buffet… ECHTE AANRADER!

  Yankee Doodle Assen, Groningen en Drachten.

 5. Yolande Groothuis zegt:

  Wij vinden Stroop en ZO een leuk restaurant om met de kids te gaan eten, pannenkoeken en gewone kaart. En boven een grote speelzolder met vanalles en nog wat voor de kids. Er is boven ook iemand die daar op de kinderen let. Bediening is super aardig, en de kids krijgen een muntje die ze na het eten in kunnen leveren om iets leuks uit te zoeken.

  in Rosmalen (Noord-Brabant)

 6. Rene zegt:

  Hallo,

  Heb je ook nog suggesies voor kindonvriendelijke restaurants?

 7. Chantal zegt:

  Kabouterhut in Amersfoort.
  Met speelhal en buitenspeelplaats.
  Zit naast Dierenpark Amersfoort …

Heb je aanvullende tips? Schroom niet en help je medelezers!