Categorie | Eten & drinken

10 heerlijke gerechtjes die je in 10 minuten op tafel kunt hebben.

Gepost op 27 September 2009

Soms is het niet zo gemakkelijk. Wat eten we vanavond weer? Eigenlijk heeft u geen zin om te koken maar toch is het belangrijk dagelijks een gezonde maaltijd te nuttigen. Wij hebben wat opzoekwerk voor u verricht en vonden tien heerlijke gezonde gerechten die u in tien minuten op tafel kunt hebben.

food1. Gegrilde en gevulde broodjes.
Gril een aantal broodjes in de oven zodat ze lekker knapperig zijn. Vul ze daarna met een blaadje sla en een salade. Eventueel kunt u al een aantal lekkere salades op voorhand maken, ze zijn namelijk een aantal dagen goed te houden in de koelkast. Zo kunt u binnen tien minuten heerlijk en gezond eten.

2. Tongfilet met citroen.
Benodigdheden: 4 tongfilets, sap en schil van sinaasappel, een eetlepel olijfolie, sap van een citroen, beetje bieslook, zout en peper.
Bereiding: Doe de olijfolie in een koekenpan en plaats deze op een matig vuur, doe de tongfilets in de pan en besprenkel deze met de sinaasappelsap en de citroensap. Bak ze vijf tot zeven minuten om en om. Voeg het zout en peper toe en strooi de sinaasappelschil over de filets. Klaar is uw maaltijd!

3. Pasta met Pesto.
Benodigdheden: een pond ongekookte pasta, een half ons pesto, twee kopjes trostomaten en een half kopje geraspte kaas.
Bereiding: Kook de pasta op de manier aangegeven op de verpakking. Doe de pasta in de pan en strooi er de pesto en eventueel wat basilicum over. Op een laag vuur zetten tot het een geheel wordt. Daarna doe je de tomaten erbij en strooi je geraspte kaas over de pasta.

4. Fruit sandwich van bruin brood.
Benodigdheden: een half kopje cottage kaas, een kopje zachte roomkaas met ananas, een kopje gedroogde vruchten, een halve kop geraspte kaas, bruin brood in plakken.
Bereiding: Meng alle ingrediënten behalve het bruin brood in een kom. Besmeer de plakken brood hiermee en je kan al eten.

5. Geglazuurde ham.
Benodigdheden: Een pond gekookte ham in plakken gesneden, een halve kop sinaasappel marmelade en twee eetlepels mosterd.
Bereiding: Strijk de ham in met zowel de mosterd als de marmelade. Grill deze daarna vijf minuten in de oven.

6. Gazpacho Salade.
Benodigdheden: een kop gesneden selderij, een blik zwarte bonen uitgelekt en afgespoeld, vier tomaten, een gehakte gele paprika, een half kopje salsa saus, een derde kopje licht zure room, een eetlepel citroensap, boter en wat blaadjes sla.
Bereiding: Doe alle ingrediënten in een slakom en meng deze. Giet er daarna de room en citroensap over en meng nog eens goed. Klaar is de salade.

7. Knapperige kip.
Benodigdheden: Gedroogde tijm, gedroogde bieslook, gedroogde basilicum, een half kopje droog broodkruim, een vierde kop Parmezaanse kaas, een halve theelepel zout, snufje peper, olijfolie, vier kipfilets, een geklopt ei.
Bereiding: Combineer de kruiden, de broodkruim en de geraspte kaas. Doe hier ook het zout en de peper bij. Sla de kipfilets plat tot ze ongeveer 2 cm dik zijn. Dompel dan de kip in het los geklopte ei en wentel ze door het mengsel van broodkruim. Bak de kipfilets om en om tot ze gaar zijn. Smakelijk!

8. Pasta met knoflook en kaas.
Benodigdheden: een pond spaghetti, vijf eetlepels olijfolie, drie teentjes gehakte knoflook, een halve kop fijngehakte peterselie, zout en peper, een kop geraspte kaas.
Bereiding: Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld. Ondertussen bak je de knoflook vast aan in de olijfolie. Doe de spaghetti, de knoflook en de rest van de ingrediënten in een kom en roer alles goed door. Maak af door te bestrooien met geraspte kaas.

9. Geglazuurde zalmfilets.
Benodigdheden: vier dunne zalmfilets, een derde kop zeevruchten in cocktailsaus, twee eetlepels honing en een eetlepel knoflooksaus.
Bereiding: Verhit de pan en leg de zalmfilets met de huid naar beneden in de verhitte pan. Meng alle andere ingrediënten en strijk ze over de zalm. Wanneer de zalm vlokkerig wordt is het gerecht klaar.

10. Koude Gazpacho soep.
Benodigdheden: In blokjes gesneden tomaten, een gehakte rode ui, een blikje uitgelekte mais, een teentje knoflook, een eetlepel olijfolie, een eetlepel witte wijnazijn, drie eetlepels groentesap, zes ons uitgelekte garnalen, een kopje croutons.
Bereiding: Doe alle ingrediënten in een pan en laat deze smaken even intrekken. Je kan de soep direct serveren met croutons, maar het lekkerst is de soep wanneer hij nog vier uur in de koelkast heeft gestaan. Ideaal dus wanneer je een feestje hebt.

Voor meer lekkere receptjes kijk eens op de kooksite Oma’s recepten !

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.