Categorie | Koopadvies

Top 5 goede supermarktwijn onder de 5 euro

Gepost op 19 April 2008

goede supermarktwijn

Als je weet welke wijn je moet hebben kan je in de supermarkt wijn van kwaliteit kopen. Dit blijkt uit ondermeer het onderzoek van de Consumentenbond naar meer dan 500 wijnen. De beste wijn uit dit onderzoek kost €1,99 en komt met een rapportcijfer van 9,9 het beste uit de test. Het wijnonderzoek werd gepresenteerd in de Wijngids.

De Consumentenbond deed onderzoek naar de kwaliteit van 501 wijnen van onder de €8 die je kan kopen in supermarkten en slijterijen. Er zijn 292 rode, 147 witte en 62 roséwijnen door een panel getest en in het laboratorium onderzocht. Hier is de chemische kwaliteit getest en is gekeken naar onder andere sulfietgehalte, sorbinezuur, vluchtige zuren, suikers, alcohol en eiwitten.

De alerbelangrijkste conclusie van het onderzoek is dat supermarkten prima wijnen in het assortiment hebben voor nog geen €5 per fles.

Ook een pannel van Wijn Top 5, onderdeel van het grootste Nederlandse wijnblad Perswijn, deed een test. Hieronder vind je de best geteste wijnen van onder de €5 euro per fles.

1. Chateau du Petit Pigeonnier
Intens rood, zeer fruitige geur. De smaak is uitgebalanceerd, met in de geur ook kruidig struikgewas en rood fruit.
Verkrijgbaar bij? Jumbo Supermarkten, € 3,19

2. Chateau Coulon
Dit domein in de Corbières werkt al enige jaren met biologisch fruit, en weet daar ook jaar in, jaar uit goede wijnen mee te maken; 2005 is extra goed, rijp en krachtig, ongecompliceerd, met een aangename kruidigheid.
Verkrijgbaar bij? Albert Heijn, € 4,59

3. Chateau Remouly
Stevige, kruidige rode wijn, met zorg gemaakt, met in de geur en smaak duidelijk laurier, wat kruiden en rood rijp fruit.
Verkrijgbaar bij? C1000, € 4,49

4. Chateau de Luc
Ronde harmonieuze wijn met zachte tannines en aroma´s van bramen, kersen, rode bessen en wat peper.
Verkrijgbaar bij? Super de Boer, € 3,99

5. Chateau de l’Horte, Sélection de la Portanelle
Warm en zwoel, kersen en vanille, peperigheid en wat laurier, rozemarijn, stevige smaak.
Verkrijgbaar bij? Mitra, € 4,99
Bron: http://www.wijntop5.nl

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.