Categorie | Koopadvies

Tips bij de aankoop van een huis.

Gepost op 04 December 2009

Wanneer u van plan bent een huis aan te schaffen zullen er veel vragen oprijzen. Het is erg belangrijk dat je toch met een aantal belangrijke punten rekening houdt. Meestal zal de aankoop van een huis eenmalig zijn en zult u er geen ervaring in hebben. Daarbij zullen onderstaande tips u misschien vooruit kunnen helpen bij de aankoop van een huis.

Een goed stappenplan maken.
Wanneer u van plan bent een huis te gaan kopen dient u een goed stappenplan te maken.
• Op zoek naar een huis.
• Bezichtigen van een huis.
• Waarde van het huis bepalen.
• Welke hypotheekvorm wenst u?
• Maximale hypotheek duidelijk weten.
• Bieden op een huis.
• Keuren van het huis en het tekenen van een koopakte.
• Taxatie van het huis.
• Bij de notaris alles laten vastleggen.

De markt goed verkennen.
Bekijk goed welke woning u wenst. U kunt bijvoorbeeld te lage biedingen doen op een woning of eens goed rondkijken in andere streken. Ook moet u duidelijk weten wat u zoekt.

Uzelf goed informeren over het aankopen van een woning.
Belangrijk is dat u weet waar u het over heeft wanneer u een woning wilt kopen. Wat zijn de regels en de do’s and don’ts. Wanneer u deze zaken helder heeft kunt u veilig overgaan tot het kopen van een huis.

Let goed op een huis.
Let goed op wanneer u een huis gaat bezichtigen. Soms kan een geschilderd huis er mooier uitzien en direct een beter gevoel geven dan een ouder en vies huis. Toch moet u hier niet van uitgaan. Probeer hier doorheen te kijken. Vaak wordt er juist geschilderd om gebreken te verdoezelen.

Laat altijd een expert naar het huis kijken.
Zeker wanneer het uw eerste aankoop is en u zelf bouwkundig niet zo bekend bent, is het erg belangrijk dat u een expert laat kijken. Niemand heeft er iets aan als u een bouwval van een huis zou kopen.

Eventueel voegt u ontbindende voorwaarden toe in het contract.
Bijvoorbeeld de voorwaarde dat het huis nagekeken mag worden en wanneer deze niet goedgekeurd zou worden u de aankoop kunt annuleren. Ook kunt u laten toevoegen dat u de woning enkel koopt wanneer u op de dag van betekening nog werk heeft.

Neem rustig de tijd.
Het is niet altijd belangrijk voor de verkoper om snel te gaan verkopen. Zeker nu momenteel de markt vaak stagneert. Neem zeker rustig de tijd voordat u beslist dat huis te kopen. Dit is geen paar schoenen maar iets voor zeer lange tijd.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.