Categorie | Koopadvies

Tips wanneer u uw huis wilt verkopen

Gepost op 15 December 2009

Een huis verkopen kan een tijd met stress met zich meebrengen. Om u te behoeden voor verkeerde en overhaaste beslissingen hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet zodat ook u veilig uw huis kunt verkopen.

Zelf uw huis verkopen.
U kunt ervoor kiezen uw huis zelf te verkopen. Alles zelf te regelen en ook zelf het geld in handen te nemen. Toch is dit niet de veiligste en gemakkelijkste manier.

Een reguliere makelaar.
Dit kunt u overwegen maar u dient er wel altijd zeker van te zijn dat u een makelaar treft die niet perse direct wilt verdienen aan u. Met andere woorden dient hij tijd te nemen voor de verkoop van uw woning en hier het beste bod uit te slepen. Vaak wordt dit echter niet gedaan en probeert de makelaar juist zo snel mogelijk te verkopen zodat deze zo snel mogelijk zijn percentage verdiend.

Uw woning via een online makelaar verkopen.
Ook dit kan een juiste keuze zijn indien u een zeer breed publiek wenst te bereiken. Helaas hebben veel makelaars die op deze manier werken het wel erg druk doordat ze veel woningen tegelijk verkopen. Aan de andere kant wordt u wel vooruit geholpen door de klantendienst. In principe is dit een goede manier van uw woning verkopen.

Zelf doen in samenwerking met een makelaar.
In principe kunt u het beste kiezen voor deze manier van uw huis verkopen. Op deze manier heeft u zelf een groot deel in de hand maar aan de andere kant ook de kennis van een makelaar. Probeer wel een goedkopere maar goede makelaar te vinden. Maar een eigen site met informatie over de woning en een aantal duidelijke foto`s. Zet deze ook op de reguliere verkoopsites.

De prijs van uw woning bepalen.
Zorg dat u goed geïnformeerd bent over de waarde van uw woning. U kunt het best een aantal procenten boven deze waarde gaan zitten om zo de eigenlijke vraagprijs te bekomen. De koper zal namelijk altijd proberen onder de prijs te gaan zitten en zo kunt u alsnog de waarde van uw woning krijgen bij een verkoop.

Wanneer u bovenstaande tips in acht neemt en daarnaast bij eventuele bezichtigingen ook nog eens eerlijk overkomt, dus niet enkel positief maar ook wat kleine minpuntjes aanhalen, zult u uw huis zeer goed en snel kunnen verkopen.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.