Kledingtips voor verschillende figuren

Gepost op 27 December 2009

Iedereen wilt er graag mooi en modieus uitzien. Toch staan niet alle kledingstukken bij iedereen. Dit komt omdat er zeer veel verschillende lichaamsbouwen zijn. Zo kunt u een peer, appel, zandloper, omgekeerde driehoek of rechthoek zijn. Hieronder leggen we de verschillende figuren uit en geven we een aantal kledingtips.

De Peer.
Een Peer heeft een mooie en slanke taille. De borst en de schouders zijn over het algemeen slank. In ieder geval slanker dan de heupen. U heeft volle dijen en brede heupen en vaak ook vollere billen.
Beroemdheden met een peervormig figuur: Beyonce, Shakira en Jennifer Lopez.

Kledingtips voor de Peer.
Om uw lichaam wat meer in proporties te krijgen zou u uw bovenlichaam iets kunnen verbreden door het gebruik van boothalzen, gedetailleerde tops en sweaters en met lichte kleuren.
Uw onderlichaam kan eigenlijk alles hebben. Van een strakke broek tot een wijd uitlopende rok. Wel dien je rekening te houden dat alles in proportie blijft.
Om je lichaam een mooie en slanke vorm te geven kan je ervoor kiezen accessoires te gebruiken rondom je slanke taille, denk hierbij aan een mooie riem.

De Appel.
Vooral de buste, buik en billen zijn rond. De benen en de schouders zijn dan weer slank te noemen. U kunt uw lichaam vergelijken met een appel en dit aan de romp.
Beroemdheden met een Appelvorm: Jennifer Hudson, Angelina Jolie.

Kledingtips voor de Appel.
Gebruik solide en donkere kleuren. Probeer met kleding je middel langer te maken. Dit kan je doen door te kiezen voor een mooie decolleté, ontblootte schouders en zachte stoffen.
Een V hals maakt uw bovenlichaam slanker en daarna kunt u uw onderlichaam gaan accentueren. Doe dit door mooie losse broeken, sexy schoenen of een strakke legging met laarzen.

De Zandloper.
De buste en de schouders hebben dezelfde breedte als de heupen. U heeft een zeer slanke taille. Veel vrouwen denken dat het hebben van een zandloperfiguur een ideaal is.
Beroemdheden met een Zandloperfiguur: Kate Winslet, Jessica Biel.

Kledingtips voor de Zandloper.
Zorg ervoor dat je taille steeds geaccentueerd wordt. Zo blijft u er slank uitzien. Dit kan met een riem maar ook met een strak topje en een uitlopende rok.
Omdat uw heupen vaak wat voller zijn is het mooi topjes en truitjes net nemen die wijder uitlopen tot over uw billen. Uw meestal slanke benen kunt u dan weer laten opvallen door strakke laarzen of sexy schoenen.
Wanneer u echter helemaal in strakke kleding wilt zult u toch wat lossere accessoires dienen bij te voegen om u niet geheel compact te maken, maar eigenlijk past u, als zandloper, alles.

Omgekeerde Driehoek.
De buste en de schouders zijn breder dan de heupen en vaak heeft u platte billen. Soms kan het ook zijn dat u dunne benen heeft in verhouding tot de rest van uw lichaam.
Beroemdhedenn met een Omgekeerde Driehoek figuur: Naomi Campbell, Demi Moore.

Kledingtips voor een Omgekeerde Driehoek.
Probeer om meer volume te krijgen rond de heupen en benen. Dit kunt u perfect doen met wijde broeken en rokken. Zorg ervoor dat deze iets hoger sluiten waardoor u een taille krijgt. U creëert hiermee een zandloper figuur.
Uw schouders mag u best laten zien. Ze lijken zachter wanneer u ze bloot laat of zorgt voor subtiele accenten. Verder kunt u eigenlijk alle broeken en jeans aan maar kiest u beter voor de langere shirts of truien. Deze mogen aansluiten, maar best is dat ze uw lichaam wat rechter maken.
Een V hals valt altijd goed en geeft uw bovenlichaam iets meer vorm. Om uw slanke benen eruit te laten springen kiest u gerust voor kleurrijk schoeisel.

De Rechthoek.
U heeft bijna geen taille en uw schouders en heupen zijn even breed. Ook lijken uw benen hier even breed. In principe is het net alsof u korter bent dan u eigenlijk bent.
Beroemdheden met een rechthoekig figuur: Shyrel Crowe, Nicole Kidman

Kledingtips voor een Rechthoekig figuur.
Allereerst dient u te proberen een taille te creëren, dit kunt u doen door een riem te dragen of uw lichaam als het waren in tweeën te delen met twee losse kledingstukken. U en V halzen zijn prima voor u om het rechthoekige gevoel kwijt te raken en zachtere lijnen te creëren in uw bovenlichaam. Uw benen kunt u dan weer slanker laten lijken door een wijduitlopende broek of rok of juist een zeer strakke broek.
Truien, jurken en shirts dienen nauwsluitend te zijn tot uw taille of net onder de borst om daarna wijder uit te lopen. Zo krijgt u een ronder figuur en creëert u lengte in uw lichaam.
Om het helemaal af te maken. Met een rechthoekig figuur kunt u alle schoenen aan.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.