Categorie | Geld (besparen)

Tags :

Tips voor budgetvriendelijke kadootjes

Gepost op 29 November 2009

Tegenwoordig wordt het leven steeds duurder en lijkt het soms dat u geen geld meer te besteden heeft aan leuke dingen zoals bijvoorbeeld cadeautjes. Zeker met de feestdagen voor de deur kan dit erg vervelend zijn. Om u te helpen toch steeds weer met een gepast presentje aan te kunnen komen hebben wij voor u een aantal tips op een rijtje gezet.

Maak zelf een leuk cadeautje.
Wat is er leuker dan een presentje krijgen van een creatief persoon. Dit kunt u zelf ook prima doen. Het bespaart kosten en het is nog erg leuk ook. De ontvanger zal er overigens ook zeer zeker blij mee zijn. Een aantal eenvoudige maar leuke voorbeelden:
• Versier zelf een goedkoop fotolijstjes en stop er een leuke foto in.
• Maak van een goedkoop kartonnen koffertje een speciale koffer.
• Brei een sjaal of een plaid.
• Brand een leuke cd en print een geweldige persoonlijke cover uit.

Zorg voor goedkoop cadeaupapier.
Bewaar dus altijd het papier dat je krijgt. Dit is een echte budgettip want cadeaupapier kan behoorlijk duur zijn in verhouding. Strikjes bewaar je ook. Maak zelf een leuk label door een afbeelding van een gekregen kaart uit te knippen.

Maak een kadoo mand.
Om budget vriendelijk een kadoo te maken waarbij u het gevoel heeft dat u heel veel geeft en eigenlijk toch minimale uitgaven heeft gedaan kunt u denken aan een kadoo mand. Neem een goedkope mand of een kistje van bijvoorbeeld appelen. Bekleed deze met goedkoop stof of watten. Vul de kadoo mand nu op met levensmiddelen, schoonheidsproducten of een ander thema. U kunt alle kanten op en dit kadoo wordt vaak met zeer veel plezier in ontvangst genomen.

Kadootjes het gehele jaar door aanschaffen.
Deze budgettip werkt prima wanneer u aan kadootjes voor de feestdagen denkt. Koop iedere maand een aantal kleinigheidjes. Ook spullen uit de aanbieding die u misschien door het jaar kadoo kan doen aan die ene vriend of vriendin passen hier prima bij. Het best bewaart u deze presentjes allemaal in een grote doos. Aan het eind van het jaar heeft u vast en zeker voldoende kadootjes bij elkaar gespaard om de feestdagen alsnog groots te vieren zonder dat het uw budget geplaagd heeft.

Uw budget sparen door in de uitverkoop te kopen.
Na de feestdagen kunt u prima en goedkoop kadootjes kopen. Deze kunt u vaak al voor de helft van de normale winkelprijs aanschaffen. U verdient er dus behoorlijk op. Deze kadootjes kunt u weer bewaren voor het volgende jaar.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.