Categorie | Geld (besparen)

Tags : ,

Geld besparen op je GSM gebruik

Gepost op 03 December 2009

Een GSM hebben is tegenwoordig heel normaal. Bijna iedereen heeft een GSM is het uit noodzaak, voor werk of omdat het een leuke gadget is. Sommige mensen hebben meerdere gsm’s, maar gemiddeld komen er toch zeker twee gsm’s per gezin voor. Een GSM kan behoorlijke kosten met zich meebrengen. Om geld te kunnen besparen op het gebruik van de GSM hebben we voor u een aantal tips op een rijtje gezet.

Bespaar geld door je gsm te gebruiken waarvoor hij dient.
Door enkel gebruik te maken van de GSM wanneer dit nodig is, om te bellen of te sms-en, kunt u al veel geld besparen. Gebruik de GSM dus niet voor die leuke ringtone of achtergrond. Hieraan hangen namelijk abonnementen vast die u veel geld kunnen kosten wanneer u deze niet direct afsluit.

Gebruik de GSM zo min mogelijk in het buitenland.
Wanneer u op vakantie bent kunnen de kosten voor het gebruik van de GSM nogal aardig oplopen. Probeer daarom om de GSM niet te gebruiken tijdens een verblijf in het buitenland. Het kan nuttiger zijn om tijdelijk een pre-paid kaart te gebruiken wanneer een GSM echt nodig moest zijn.

Laat je GSM factuur regelmatig nakijken.
Doe dit minimaal een keer per jaar en kijk of u in aanmerking komt voor een goedkoper tarief of een betere formule bestaat. Uw operator kan u hier een duidelijk inzicht in geven.

Bel enkel wanneer dit echt nodig is.
Ga uw GSM dus niet gebruiken voor onzinnige telefoontjes of zaken die eigenlijk gerust even kunnen wachten tot u de persoon in kwestie weer ziet.

Vergelijk GSM abonnementen.
Soms kan het nuttig zijn uw abonnement over te sluiten omdat een andere aanbieder goedkoper is. Zorg er wel voor dat u dit doet voor uw contract verlegd wordt of wacht totdat uw vaste contract van bijvoorbeeld 1 a 2 jaar verlopen is anders kan u dit een boete opleveren.

Wanneer u bovenstaande tips in acht neemt kunt u behoorlijk wat geld besparen op uw GSM.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

2 Commentaren op deze post

  1. Felixlou zegt:

    Een sim only abonnement zet ook echt zoden aan de dijk

  2. arie bombarie zegt:

    neem n pre paid van t mobiel, dan krijg je 300 gratis smsjes iedere mnd als je 10 euro of meer opwaardeerd. Scheelt mij toch al aardig wat op zo’n rot abbonoment !

Heb je aanvullende tips? Schroom niet en help je medelezers!