Categorie | Geld (besparen)

Tags :

Tien tips om geld te besparen

Gepost op 30 November 2009

De kosten van tegenwoordig rijzen de pan uit. Het is steeds moeilijker geworden om te sparen. Maar u kunt er iets aan doen. Hieronder volgen tien zeer belangrijke tips om weer geld te kunnen besparen.

Bespaartips

Bekijk je verzekeringen kritisch.
Wanneer heb je voor het laatst eens kritisch naar je verzekering gekeken? Verzekeringen kunnen nogal verschillen van aanbieder en dan bedoelen we voornamelijk de prijsverschillen. Ga eens een tijdje zitten en vergelijk de verschillende mogelijkheden. Wanneer je de verzekering kunt oversluiten naar een andere, goedkopere maatschappij, kan je al snel veel geld besparen.

Maak een boodschappenlijst.
Voordat je naar de supermarkt gaat eet je best eerst wat. Iemand die honger heeft en gaat winkelen geeft vaak meer geld uit dan nodig. Hierop kan je dan al geld besparen. Daarnaast maak je het best een boodschappenlijst en hou je jezelf hieraan. Koop enkel wat je nodig hebt en bespaar hierdoor toch aardig wat geld per week. Het best kan je ook geld besparen door ineens voor twee weken of zelfs een maand boodschappen te doen en verder de supermarkt te vermijden.

Koop kleding in de uitverkoop of in een outlet shop.
Nieuwe kleding kan je het best kopen in de uitverkoop. Hierdoor kan je vaak al vijftig procent geld besparen. Kleding kan je best al een jaar vooruit kopen en dit geldt ook voor kinderkleding. Schoenen en jassen zijn ideaal om te kopen in de uitverkoop. Ze gaan dan vaak voor zeer lage prijzen weg waardoor je geld zult besparen. Een outlet winkel is een winkel de vorige collecties van bekende merken verkoopt tegen enorme kortingen.

Ga in het voor-of najaar op vakantie.
Bespaar honderden euro`s door de vakantie te boeken in het voor-of najaar. Ook een manier om geld te besparen is een last-minute reis te nemen. Tijdens de vakantie kan je ervoor kiezen zelf te koken in plaats van uit eten te gaan en zo ook weer geld te besparen.

Zeg je mobile abonnement op.
Als het kan is het beter je mobiel abonnement op te zeggen en te kiezen voor een herlaadkaart. Abonnementen geven je de neiging toch snel even dat overbodige telefoontje te plegen en daardoor hogere belkosten te hebben. Met een herlaadkaart heb je een beter overzicht en kan je toch wel wat geld besparen op je belkosten.

Besparen op energiekosten.
Besparen op energie kan je per jaar honderden euro’s besparen. Door gebruik te maken van spaarlampen, dag- en nachtstroom en huishoudelijke artikelen bij afwezigheid of tijdens de nacht geheel uit te schakelen kan je veel geld besparen.

Bespaar geld door abonnementen af te schaffen.
Heb je veel tijdschriften waarop je geabonneerd bent? Of een tv-gids of krant? Deze abonnementen kosten je doorgaans veel geld. Zeg ze tijdig op om een verlening te voorkomen. Al deze zaken kan je tegenwoordig ook gratis op het internet bekijken. Bespaar geld door abonnementen af te schaffen.

Bespaar geld door inzicht.
Door een kasboek bij te houden kan je een beter inzicht krijgen in je uitgaven. Je kan ervoor kiezen wekelijks een bedrag op te nemen en dit niet te overschrijden. Vul alle uitgaven in. Je zult zien dat je automatisch zuiniger wordt en ook geld gaat besparen.

Geld besparen op het huishouden.
Niet enkel op de boodschappen kan je geld besparen door naar goedkopere winkels te gaan en met een boodschappenlijst te werken, je kan ook veel geld besparen op schoonmaakmiddelen en poetsdoeken. Koop eens een goedkoper merk wasmiddel of allesreiniger en gebruik de helft van de aanbevolen hoeveelheden. Je zult zien dat alles net zo schoon wordt maar je toch behoorlijk wat geld kunt besparen.

Bespaar geld door een andere instelling.
In plaats van iets direct te kopen kan je jezelf ook afvragen of je het wel echt nodig hebt. Leer zuiniger te leven en maak een hobby van zoveel mogelijk geld besparen. Enkel op deze manier zal het je ook lukken.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.