Categorie | Toerisme

Tips voor leuke uitstapjes in Brussel

Gepost op 10 March 2010

brusselBrussel is de Hoofdstad van België en is Franstalig. Het is een geweldig mooie stad om eens een uitstapje naartoe te maken. Er zijn velen bezienswaardigheden en u kunt er ook heerlijk winkelen. Om u een idee te geven van de veelzijdigheid van Brussel hebben we een aantal tips voor leuke uitstapjes in Brussel voor u op een rijtje gezet.

Uitstapjes in Brussel: Musea.

Magritte Museum in Brussel.

Het Magritte museum is maar liefst 2500m2 groot en is een museum vol schone Kunst van België.
Zowel voorstellingen van Oude Kunst als Moderne Kunst komen hier ruimschoots aan bod. Het museum is zeker een bezoek waard voor ieder die van Kunst en Geschiedenis houdt.

Museum voor Natuurwetenschappen.

In het museum voor Natuurwetenschappen kunt u oog in oog komen staan met dinosaurussen. Dit museum is zeer geschikt als daguitstap voor het hele gezin. U kunt een volledige reis door het verleden maken en daarnaast is er een compleet museum voor Natuurwetenschappen die maar liefst 250 jaar terug gaat. Vaak zijn er ook andere exposities aanwezig die zeer zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen.
Museum voor Schone Kunsten.

In dit museum vindt u beelden, tekeningen en schilderijen vanaf het neoclassicisme tot het eind van de 18e eeuw. Een ontzettend mooie en boeiende geschiedenis van de Schone Kunsten. Het grootste werk is natuurlijk het schilderij “de dood van Marat” door David uit 1793.

Uitstapjes in Brussel: Attracties.

Het Atomuim.

Ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1958 werd deze 165 miljard keer vergrootte kristallijne ijzermolecule opengesteld voor het publiek en is nog steeds een van de grootste attracties van België. In 2005 werd het volledig gerenoveerd. Vanaf de bovenste bol heeft u een prachtig uitzicht op zowel Brussel als Vlaams Brabant. Een uitstap voor het hele gezin.
Inkomstprijzen zijn 9 euro en het Atomuim is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur.

Het Europees Parlement.

Ook al eens in de Eerste of Tweede kamer willen rondkijken? Waar alle politicus hun werk moeten doen en debatteren? Dat kan bij een bezoek aan het Europees Parlement. Zeker de moeite waard voor gezinnen met wat oudere kinderen. Met begeleiding van een audiogids kunt u eens rondkijken van maandag tot en met donderdag om 10 uur en om 15 uur en op vrijdag om 10 uur.
Op weekenden en feestdagen is het Europees Parlement gesloten voor bezoekers.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.