Categorie | Toerisme

Tips voor leuke uitstapjes in Brugge

Gepost op 05 January 2010

bruggeBrugge is een prachtige stad in Belgiƫ. Met haar bijzondere bezienswaardigheden is Brugge een plaats waar u zichzelf nooit zult vervelen. Hieronder hebben wij een aantal tips verzameld om Brugge in heel haar glorie te bekijken.

Met bootjes de Reien op.

Met een bootje door de stad Brugge is een uitstapje om nooit te vergeten. Tijdens de rondvaart op de Brugse Rijtjes zult u alle belangrijke bezienswaardigheden tegenkomen. Een half uur puur genieten van het uitzicht. Er wordt door de bestuurder uitgebreid uitleg gegeven en mooie anekdotes uitgesproken over de stad Brugge. De bestuurder spreekt Nederlands, Frans, Engels, Duits en sommigen zelfs Japans en Spaans.

Opstapplaatsen:
Oud Sint Jans Hospitaal
Brugge Museum Gruuthuse
Wollestraat
Huidevettersplein

Tarieven:
Volwassenen betalen euro 5,70 en kinderen of groepen euro 2,80

Openingstijden:
Tijdens de maanden maart tot oktober is het dagelijks geopend van 10-18 uur.
November en Februari kunt u enkel in de weekends terecht.
In de maanden December en Januari is deze attractie gesloten.

Met de Bus door Brugge.

Met de City Tour kunt u genieten van een rondrit door de stad. Het is een toeristisch busje. Door middel van een koptelefoon kunt u luisteren naar uitleg over de stad Brugge. Dit is zeker de moeite waard en een mooie manier van een uitstapje maken bij slecht weer. De uitleg wordt gegeven in zeven verschillende talen.

Opstapplaats:
Elk uur gaat er een nieuwe bus vanuit de markt.

Openingstijden:
Het gehele jaar door kunt u gebruik maken van de City Tour en dit van 10-19 uur.

Tarieven:
Volwassenen betalen euro 11,50 en kinderen tot 12 jaar betalen euro 6,00.

Brugge bezichtigen met de Paardentram.

De paardentram van Brugge is een speciale manier om de stad te bezoeken. Zeer zeker een leuk uitstapje voor vrijgezellenfeesten, bruiloften of groepen. U kunt de paardentram boeken bij de organisatie.

De Brugse Paardentram
tel: 0032(0)50336136

Fietsen door Brugge.

Brugge staat bekend om zijn vriendelijkheid tegenover fietsers. Voor hen gelden bepaalde regels niet die voor een automobilist wel geldt. Een uitstapje per fiets is dan ook op zijn plaats in Brugge.
Er zijn zeer veel verschillende plaatsen waar u een fiets kunt uren voor een halve of een hele dag. Zo hoeft u zelf geen fiets mee te nemen.

Tarieven:
De tarieven van de verhuur van fietsen schommelen tussen de 5-6 euro per halve dag en de 9-10 euro voor een volledige dag.

Wandelen door Brugge met Gids.

Natuurlijk is het ook in Brugge mogelijk een rondwandeling door de stad te doen met een Gids die u precies kan vertellen hoe Brugge vroeger en nu is. Van zeer dichtbij zult u, tijdens dit uitstapje, de verschillende historische monumenten en andere waardevolle bezienswaardigheden kunnen bezichtigen. Zowel in de zomer als in de winter zijn er verschillende wandelingen voorzien die u het mooiste van Brugge zullen tonen.

Tarieven:
U moet ongeveer rekenen op een tarief van 6-10 euro per persoon.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.