Categorie | Toerisme

Tips voor leuke uitstapjes in Antwerpen

Gepost op 08 January 2010

antwAntwerpen is een zeer veelzijdige stad. U kunt er terecht voor geweldige musea, mooie bezienswaardigheden en zeker ook om te gaan shoppen. Wij willen u een aantal tips geven voor de beste uitstapjes in Antwerpen.

Uitstapjes in Antwerpen: Mode
Winkelpubliek hoeft zich niet te vervelen in Antwerpen. De stad bruist van de mode en staat zelfs bekend als een Internationale Modestad. Een dag winkelen is dus zeker in Antwerpen aan te raden.
In het historische gedeelte van Antwerpen vindt u de Mode Natie. Dit is een uniek pand gelegen aan de modeschool en is enkel bedoeld voor winkelend publiek dat op zoek is naar de laatste mode.
Ook is hier een Mode museum. Natuurlijk hoeft u niet perse naar Mode Natie af te reizen om een leuke uitstap te hebben. De binnenstad van Antwerpen heeft zoveel meer te bieden.
Uitstapjes in Antwerpen: Het Diamantmuseum.
In het hart van Antwerpen vindt u het Diamantmuseum. De diamant is zeer belangrijk voor de economie van Antwerpen en in het Diamantmuseum kunt u alles over deze speciale steen leren en bezichtigen. Zowel met beeld-en klankmateriaal en ook met lichteffecten wordt u de oorsprong en de schoonheid van de diamant uitgelegd.

Openingstijden:
Dagelijks van 10.00-17.30 uur maar met uitzondering van woensdag.
Gehele maand januari gesloten.

Tarief:
De inkomsprijs ligt tussen de 7 en de 0 euro.

Uitstapjes in Antwerpen: Het Vleeshuis
Dit museum is er niet op gericht u zaken te leren over vlees. Het Vleesmuseum vertelt u de geschiedenis van de muziek van Antwerpen en dit tot zeshonderd jaar terug.
Met beelden, lichten en klanken word u meegenomen naar de wondere wereld van muziek. U hoeft niet bang te zijn dat het enkel klassieke muziek betaamt, dit museum in Antwerpen gaat veel verder.

Openingstijden:
Dagelijks van 10.00-17.00 uur met uitzondering van maandag.

Tarief:
Jongeren onder de 19 jaar mogen gratis naar binnen. Ouder dan 19 jaar betaalt u 5 euro per persoon.

Uitstapjes in Antwerpen: Shopping
De stad van Antwerpen is verkeersvrij waardoor u ongedwongen rond kunt lopen door de vele winkelstraten van de binnenstad. De stad Antwerpen heeft al vanaf de 16e eeuw een speciale naam: Coopstad.
Deze binnenstad is zeker een geweldig uitstapje voor het hele gezin.

Uitstapjes in Antwerpen: De Zoo van Antwerpen
Vlak naast het station, midden in de binnenstad van Antwerpen ligt de Antwerpse Zoo. Een zeer mooie en verzorgde dierentuin waar maar liefst 5000 dieren leven. De Antwerpse Zoo is een van de oudste en beroemdste dierentuinen van Europa en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De Zoo bestaat meer dan 160 jaar.

Openingstijden:
De openingstijden zijn dagelijks vanaf 10.00 uur. De sluitingsdagen wisselen naargelang het seizoen.

Tarief:
De tarieven liggen tussen de 18,50 euro en 8.50 euro en dit is naargelang de grote van de groep en de leeftijd van de kinderen.

Uitstapjes in Antwerpen: De Kathedraal
De Onze Lieve Vrouwe Kathedraal is een van de grootste en mooiste Kathedralen van Europa. Er is maar liefst 169 jaar aan gebouwd en is de grootste Kathedraal van de Nederlanden. Als u van geschiedenis en cultuur houdt is de Kathedraal van Antwerpen een uitstapje bij uitstek.

Openingstijden:
Maandag-vrijdag van 10,00-17,00 uur
Zaterdag van 10,00-15,00 uur
Zondag en Kerkelijke feestdagen van 13,00-15,00 uur

Tarief:
Volwassenen betalen 4 euro
Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.