Categorie | Computers & Internet

Tip: Gluren (via de webcam) van de buren!

Gepost op 14 April 2008

hack een webcam

Gluren bij de buren, typisch Nederlands en altijd leuk. De internetversie van gluren bij de buren is gluren via de webcam van de buren. Veel bedrijven maar ook partikulieren gebruiken een webcam om op afstand bepaalde zaken in de gaten te houden, maar vergeten dit te beveiligen.

Wat veel mensen niet weten is dat je door speciale zoektermen in te geven in het zoekvenster van Google mee kunt kijken met deze onbeveiligde webcams. Je ziet dan de opmerkelijkste zaken..

Hoe doe je dit?
Het invoeren van bepaalde opdrachten in Google om informatie te krijgen welke niet voor iedereen bedoelt is noemt men “Google hacks”. Je kunt op deze manier ook allerlei vertrouwde documenten, powerpoint presentaties en meer verkrijgen. Meer informatie over Google Hacks vind je bijvoorbeeld op deze website

Om in te kunnen loggen op een niet beschermde webacam kun je de volgende zoekopdrachten gebruiken. (kopieren en plakken in google). Mocht je geen zin hebben in knip en plakwerk, kijk dan even op deze site.

 

/view/view.shtml axis

“Live view - / - AXIS”

inurl:”ViewerFrame?Mode=refresh”

inurl:indexFrame.shtml Axis?

inurl:”MultiCameraFrame?Mode=”

inurl:/view/view.shtml?videos=

Zo zijn er nog veel meer webcams te bekijken. Enkele leuke hacks die ik gevonden heb vind je hier:

Een campus in Engeland

Webcam Markt Roermond

GalamaDammen (geen idee wat het is)

REDERIJ ” TRIP “

Webcam De Poort Automatisering

Koi Karpers

Lady Kooi

Als je nu leuke webcams hebt gevonden, laat het dan weten in de comments!

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.