Categorie | Algemeen

Een daguitstap in Nederland?

Gepost op 27 September 2009

Soms is het maar moeilijk kiezen tussen de vele uitstapjes. Daarom vind je hieronder de leukste daguitstappen voor iedereen.

Daguitstapjes in de natuur

Nationaal Park de Biesbosch
De Biesbosch is het grootste park van Nederland. Het is een ontzettend mooi gebied om te genieten van de natuur en lekker even te ontspannen. Men kan er wandelen en fietsen maar ook varen. Ook worden er verschillende excursies gegeven.
Drents Friese Wold
Een oeroud gebied met hunebedden, heidevelden, zandverstuivingen en veel flora en fauna kan je vinden in het Drents Friese Wold. Het natuurgebied is zeer divers. Men vindt er namelijk ook uitgestrekte bossen en venen, vennetjes en duinen. Door de diversiteit vind je er ook veel verschillende soorten dieren. Het is een genot om dit gebied te verkennen via de wandelroutes, de fiets of tijdens het paardrijden.
Nationaal Park de Hoge Veluwe
Het nationaal park is een van de mooiste nationale parken in Nederland. Wederom is de diversiteit van het landschap een lust voor de natuurliefhebbers. Ook wanneer je van cultuur houdt kan je je hart ophalen. Bekijk bijvoorbeeld het Jachthuis van St. Hubertens eens!
Nationaal park de Grote Peel
Dit nationaal park ligt op de grens van Limburg en Noord Brabant. Vroeger werd er turf gewonnen en daardoor zie je nog steeds de grote plassen. Het is een gebied vol vogels en Ijslandse paarden lopen hier in het wild rond tot ze bereden kunnen worden. Daarnaast is er moeras, bos en veen te vinden. Het is een geweldig gebied om te wandelen en te fietsen.

Kunst en Cultuur daguitstappen

Hermitage Amsterdam
Het museum in Amsterdam geeft een tentoonstelling van de collectie van de Hermitage uit St. Petersburg. De Hermitage in Amsterdam heeft een oppervlakte van 9000m2. Hierin vallen ook een tuin en een aantal zalen. De architectuur van de inrichting en de tuinen zijn gedaan door bekende architecturen en het is de moeite deze te gaan bezichtigen wanneer je van Kunst en Cultuur houdt.
Amsterdam Historisch Museum
Het Amsterdam Historisch Museum is op zich al een bezienswaardigheid. Daarnaast heeft het zelf een zeer interessante geschiedenis. Verder vindt men er allerhande schilderijen, beelden en tentoonstellingen die te maken hebben met onze geschiedenis. Zeker de moeite waard dus.
Museum het Rembrandthuis
In dit museum vind je niet enkel 250 schilderijen en etsen van Rembrandt zelf, maar ook van zijn leerlingen. Daarnaast is dit het enige overgebleven woonhuis van Rembrandt en kan deze bezichtigd worden. Natuurlijk is dit zeer de moeite voor mensen die van Kunst houden en Rembrandt persoonlijker willen leren kennen.

Daguitstappen voor de kinderen

Arsenaal te Vlissingen
Arsenaal is een groots familiepark helemaal ingericht voor de echte piraten. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich hier prima vermaken. Daarbij komt nog dat je in de grote aquariums ook nog eens de onderwater wereld van de Noordzee kunt bewonderen. Het is dus ook nog eens zeer leerzaam.
De Valkenier te Valkenburg
Valkenburg is een geweldige stad in het zuiden van Limburg. Naast grotten en een sprookjesbos kan je ook gezamenlijk naar De Valkenier. Dit is een ontzettend leuk pretpark voor kinderen tot ongeveer veertien jaar. Men vindt er allerhande attracties, maar ook een leuke speeltuin en gezellig restaurant.
Speelstad Oranje
Speelstad is aan te raden bij slecht weer. Het is namelijk overdekt. Dit park staat boordevol leuke attracties voor kinderen tot ongeveer veertien jaar. Ook is er een mini golf baan en kan je overnachten in het Pipodorp. Honger? Het restaurant van dit park heeft de heerlijke gerechten al voor je klaarstaan.

Daguitstap naar de dierentuin

Artis
Misschien wel de bekendste en de grootste dierentuin van Nederland. Je vind er werkelijk alle dieren in perfect onderhouden natuurlijke verblijven. Artis staat bekend om de diversiteit aan dieren. Ook enge dieren hebben hier hun eigen plekje. Zeker aan te raden wanneer je dieren van dichtbij wilt bekijken.
Safari park Beekse Bergen
Een dagje safari kan je het best maken in de Beekse bergen. Je vindt hier alle Afrikaanse diersoorten en ze leven allemaal zo natuurlijk mogelijk. Ook is er een show voor roofvogels.
Burgers Busch
Deze dierentuin is zeer zeker aan te raden. De wandelroute brengt je over de verschillende compartimenten met in elk deel haar eigen dieren. Dan is er nog een heuse woestijn te bezichtigen en ook een geweldig mooie ocean waar je als het ware door de zee loopt. Dit park is geschikt voor jong en oud en is zeer goed aangepast voor minder valide.

Wellness daguitstapjes

Kuur centra
Om eens helemaal lekker te ontspannen van de drukte van het leven is het heerlijk eens te gaan genieten in de kuur centrums van Nederland. Denk hierbij aan Termal, Thermen en de verschillende massage salons. Het is heerlijk genieten in de sauna om daarna een verkoelende duik te nemen. Even helemaal ontspannen met de verschillende geuren en kleuren en aan het eind van de dag een geweldige gezonde maaltijd in het restaurant.

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geen commentaren mogelijk.