Categorie | Computers & Internet

Draadloos netwerk versterken met aluminiumfolie

Gepost op 12 April 2008

draadloos netwerk versterken

Als je een draadloos netwerk hebt komt het nog wel eens voor dat je internetverbinding niet al te snel is. De problemen met je netwerkverbinding ontstaan vooral als het signaal door een aantal muren heen moet. Dit zorgt vaak voor een zeer trage verbinding. Nu zijn er in de winkel tal van externe antennes verkrijgbaar die het draadloos signaal versterken, wat m.i. ook best helpt. Maar met een beetje aluminiumfolie en wat plastic (bijvoorbeelde de kaft van een snelhechter oid) kun je je signaal enorm vertsterken.

Aangezien ik zelf last heb van een zwak signaal (bij mij moet het signaal door een muur heen) heb ik dit gelijk geprobeerd. Het resultaat is prima, mijn internetverbinding is absoluut een stuk sneller geworden.
Bekijk eerst even het filmpje, daarna kun je de mal voor de antenne hier downloaden

mijn wifi antenne
Mijn eigen creatie!

 

 

Stem of voeg toe aanPlaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

27 Commentaren op deze post

 1. Patrick zegt:

  Lol, zo te zien lijkt het op een Davolink modem ( Tele2 ), dan is het ook niet verwonderlijk dat het signaal slecht is. Wat je tevens zou kunnen doen om het signaal te versterken is het “ringetje” tussen de antenne en modem verwijderen, deze staat er om bekend storingen te veroorzaken. Maar al met al een creatieve oplossing :P

  Grtz !

 2. admin zegt:

  Klopt, zo’n antiek ding! maar dat ringetje verwijderen helpt ook! thx voor de tip!!

 3. Miep zegt:

  Het leuke aan bijv. de Experiabox van KPN is dat er lange antennes aanzitten, maar dat het stukje koper daarin maar 1 cm is….

  Een hoop gebakken lucht dus. Wellicht is dat ook zo bij andere modems.

 4. Tinus zegt:

  Werkt voor geen meter… heb het geprobeerd :S

 5. admin zegt:

  bij mij werkte het prima!

 6. joepie91 zegt:

  Dat is zeker geen Tele2-modem. Het is een Linksys (by Cisco) modem. We hebben hier dezelfde staan :)

  En weet iemand iets over het opblazen van je zender door dit te doen? In verband met frequentie en antennelengte?

 7. admin zegt:

  @joepie, t’is wel een tele2 modem, heb em zelf hemaakt ;)

 8. joepie91 zegt:

  http://www.systemaxdev.com/productmedia/htmlimages/cten/Networking/Q66518-front.jpg
  :)
  Tele2 zal dan wel Linksys dingen uitgeven ofzo :P

 9. ronster zegt:

  Voor zo ver ik kan zien is dit inderdaad een LINKSYS ROUTER.
  heb hem hier ook staan.:)
  en tele2 heeft mij echt niet z’n router gegeven. :s
  maar to the point ik ga het proberen.

 10. admin zegt:

  @Joepie91 en anderen
  soryy sorry, ik heb het over de bovenste foto, mijn eigen creatie. Dat is een tele2 modem, alleen zie je daar alleen de antenne van. Het filmpje daar onder is idd een Linksys!

 11. iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii zegt:

  what the fuck

 12. Das Efx zegt:

  Patrick,

  de truc met het ringetje werkt uitstekend. Eerst had ik helemaal geen signaal, en dus ook geen internet, achter in mijn huis (zo’n 10 mtr v/d router vandaan). En nu heb ik signaal van heel goed t/m uitstekend en werkt internet als een trein. Ik heb overigens sinds een paar dagen internet + bellen van Tele2 en die antieke Davolink modem wordt er nog steeds bijgeleverd. Dus als je Tele2 neemt vraag dan gelijk een nieuwe modem als ze die hebben en eventueel met een betere antenne (deze sturen ze kostenloos op). Verder is voor mij de truc met het ringetje DE oplossing! Thnx Patrick!

 13. joeri zegt:

  ik heb alleen onder wifi ,, zou dat alluminium folie helpen voor boven ook wifi te krijgen? alvast bedankt

 14. jan zegt:

  Over welk ringetje hebben jullie het in feite.
  Als de antenne eraf is zie ik wel een goudkleurig ringetje achter de moer van de plug waar je de antenne opschroeft.
  Modem davolink modem van tele 2

 15. Mikey zegt:

  Als dit erkt moet er ook een bepaalde manier zijn
  zo’n schotel te maken voor naast je laptop?
  iemand suggesties?

  mvg

 16. siemen zegt:

  Iemand die me kan vertellen wat ik moet doen met een motorola modem van telenet?
  Deze heeft geen antennes. Heb maar een signaal tussen de 7 en 15 %

  mvg

 17. Jan zegt:

  Op Tele 2 modem:

  1.Gouden ringetje weggehaald bij ringmoer van de antenneaansluiting.
  Signaal: niet beter

  2.Antenne vervangen door 7db antennen van Conrad.nl
  signaal pietsie beter

  3.Logi-link usb draadloos van Conrad.nl geplaatst
  signaal: overtuigend beter 4 van de 5 balkjes (snelheid 48Mb)

 18. hans zegt:

  Werkt dus gewoon super. Verhoogde mijn snelheid door beton van 2.5 naar 10 MB

 19. hans zegt:

  Ik heb het enkel over de windsurfer niet over het weghalen van ringetjes. Mijn max signaal is 12 Mb rechstreeks op de modem

 20. PeRcH72 zegt:

  Dag allen,

  Vraagje….
  Ik ben een eigenaar van een resort en lever draadloos internet voor de klanten.
  Ik wil graag ook het signaal versterken voor de klanten. Wat ik uit het verhaal begrijp in het filmpje, dient de windsurfer er voor om 1 computer beter ontvangst te geven door de windsurfer de kant van de laptop/PC op te zetten.

  Ik wil echter weten, hoe kan ik het signaal zodanig verbeteren dat alle huisjes een beter ontvangst krijgen. De router staat eigenlijk op een geheel verkeerde plek voor direct ontvangst. Moet ik meerdere van die antenna’s maken en op de huisjes bevestigen?

  De opstelling van de huisjes zijn zodanig dat het signaal door meerdere huisjes moet gaan, dus het ene huisje blokkeert eigenlijk de ander.

  Alvast bedankt voor jullie reactie.

 21. leeuwerik zegt:

  misschien is netwerk via het stopcontact een oplossing voor een extra steunpunt

 22. PeRcH72 zegt:

  Je bedoeld dan zo een versterker die je in het stopcontact steekt? Of bedoel je een extra router?

 23. Jan zegt:

  zoek eens onder het begrip powerline adaptors en de mogelijkheden daarvoor ter ondersteuning van een draadloos net werk

 24. Joeper zegt:

  Nou dit reflectortje heeft prima gewerkt hoor! Ik heb een Xyxel P-2602HW-D1A ADSL modem met wireless antenne. Op mijn ontvangst locatie gaf mijn meting -85 dB signaal sterkte en na insyallatie van de antenne -77dB. Dit is nagemeten op mijn Android phone met Wifi Analyser. Super goed!

 25. Ton Schilders zegt:

  Hallo
  Uit de reacties begrijp ik niet helemaal wat je moet doen als je router geen antenne heeft. Wat doe ik dan met die windsurfer ?
  Graag advies

 26. stefan zegt:

  ik ben creatief geweest met wat aluminium folie en een magneetje ik heb nu iets beter bereik op de pc van mijn moeder (zit zelf bedraad) die heefd nu 4 van de 5 streepjes ipv 1-2 van de 5

 27. erik zegt:

  Ik was assasins creed4 aan het downloaden maar hij ging niet hoger dan 700kbs
  Ik heb gewoon wat zilver folie achter het modem gezet en nu download hij met 1,2 mb/s dus het werkt perfect

Heb je aanvullende tips? Schroom niet en help je medelezers!